(066) 107-07-20
Зворотний дзвінок  
Інтернет-магазин професійної косметики
Інтернет-магазин професійної косметики

Як зробити укладання чоловічого волосся

Доглянутість та вміння стежити за собою давно вже не є жіночою прерогативою. Чиста шкіра, акуратні нігті та стильне укладання стали невід'ємною частиною образу сучасного чоловіка. А різноманітність чоловічих зачісок вражає уяву не менше (а іноді й більше) ніж жіночих.

Коротке, середнє, довге – волосся може бути будь-якої довжини, і укладати його прийнято залежно від обстановки: суворо для роботи та офіційних заходів, трохи недбало та фривольно для відпочинку та зустрічей з друзями. І хоча найчастіше зустрічається питання на тему як робити укладання на коротке волосся, чоловічі зачіски не обмежуються парою сантиметрів, а принцип та етапи формування зачіски єдині для будь-якої довжини.

Мужчины с укладкой

Так вже склалося історично, що у всіх на увазі велика кількість косметики, призначеної для жінок, чого не скажеш про продукцію для джентльменів. Виробники випускають цілі лінійки доглядаючих та стайлінгових засобів, спрямованих на вирішення завдань, що стоять перед сильною половиною людства. Так, у минулій нашій статті докладно йшлося про засоби, які застосовуються при випаданні волосся у чоловіків. Сьогодні ж хочеться приділити увагу тому, як і за допомогою чого красиво укласти пасма, надавши образу цілісність та завершеність.

Що краще використовувати для укладання чоловічого волосся

Насамперед, хотілося б звернути увагу на скромні написи, що зустрічаються на кожній баночці, пляшечці та флакончику – для сухого, нормального, жирного волосся. Вони розташовані там недарма і насправді дуже важливі. Будь то шампунь, гель або мус - працювати належним чином і піклуватися про здоров'я буде тільки той засіб, який вибрано відповідно до типу волосся. Зазвичай їх три.Мужская прическа

  • Сухі. На вигляд вони тьмяні, не блищать на сонці, часто виникає відчуття стягнутості на шкірі голови. Вимагають миття кілька разів на тиждень.
  • Нормальні. Пружні, яскраві, в міру блискучі, об'ємні. Мити доводиться раз на два-три дні.
  • Жирні. Блиску занадто багато, об'єм не тримається, пасма повисають неохайними "бурульками", шкіра схильна до появи лупи. Вимивши голову вранці вже надвечір знову хочеться в душ.

Крім того, необхідно враховувати особливості тонкого або жорсткого, прямого або кучерявого, густого або рідкого волосся.

Популярні зараз гелі добре фіксують укладання, прості у застосуванні та можуть використовуватися практично на всіх видах волосся будь-якої довжини. Але вимагають обережності у використанні з тонким і жирним волоссям, оскільки обтяжують структуру і замість бажаної модної зачіски запросто можна отримати неохайні косми. Також варто уважно читати склад. Нерідко в них додають спирт, що сприяє швидкому висиханню засобу, разом з яким швидко пересушуються волоски, що втрачають еластичність і здоровий блиск.

Пінка та мус мають легку повітряну структуру, надійно фіксують, додають об'єм, не обтяжують пасма. Ідеальні для повсякденних укладання, що мають максимально природний вигляд.

Віск, глина, крем, паста. Добре працюють на густих та жорстких шевелюрах, красиво моделюють окремі пасма та підкреслюють структуру кінчиків. Досить "важкі" засоби, у зв'язку з чим багато хто задається питанням як вибрати віск для укладання чоловічого волосся і не розчаруватися. Різні ступені фіксації дозволяють підібрати ідеальний варіант на всі випадки життя. Власникам тонкого та рідкого волосся краще уникати занадто жирних продуктів, зупиняючи свій вибір на восках, глинах та пастах середньої фіксації, в основі яких лежить вода.

Лак. Може використовуватися на завершальному етапі додаткове закріплення укладання, так і в ролі самостійного засобу, якщо розпорошити його на злегка вологу голову перед застосуванням фена.

Мужская прическа

Етапи створення укладання

Красива стрижка в салоні зроблена, косметика стоїть на поличці, фен включений в розетку - настав час творити диво. Насамперед необхідно вимити голову, ретельно просушити волосся рушником і нанести термозахист, а далі настає черга баночок і флакончиків.

  1. Підняти волосся і додати об'єм можна за допомогою фена. Спрямовуючи струмінь теплого повітря зростання волосся і задаючи напрямок окремим пасмам, отримують основу майбутнього укладання.
  2. Вибраний стайлінговий засіб (гель, віск, піна, крем) необхідно в невеликій кількості нанести на долоні і розтерти. Потім буквально пару разів пройтися волоссям. Після цього вимити і висушити руки, і приступати до моделювання. Такі застереження позбавлять надмірного обтяження волосся, зробивши зачіску легкою та акуратною.
  3. Надавши потрібну форму, зачіску можна збризкати лаком для додаткового закріплення. Особливо важливо це у випадку тонкого волосся, що не дозволяє використовувати достатню кількість воску або гелю сильної фіксації, щоб уникнути злипання та провисання пасм.

Вибрати засоби для укладання волосся для чоловіків можна за посиланням. Пам'ятайте, зробити гарне укладання без спеціальної косметики – практично неможливо.